Lafarge Tűzvédelmi Nap

Nemrég felkérést kaptunk a Lafarge Cement Magyarország Kft.-től, hogy a királyegyházi telepükön megszervezésre kerülő Biztonságtechnikai Napon a munkatársaknak állítsunk össze egy tűzvédelmi programot.

Kifejezett kérés volt, hogy a feladatok – amellett, hogy legyenek informatívak és elméleti ismereteket adjanak át – tartalmazzanak élvezetes, gyakorlati elemeket is.

Ez egy nem mindennapi, mondhatni szokatlan felkérés volt, bár kimondottan szeretjük az ilyen jellegű megkereséseket. Mi is úgy gondoljuk, hogy egy tűzvédelmi oktatásnak nem kell törvényszerűen laposnak, unalmasnak és „papírízűnek” lennie, kizárólag olyan jogszabályok tucatjainak felmondásával, melyek a munkahelyi tűzvédelmi kérdéseket szabályozzák.

Olyan feladatot szerettük volna kitalálni, ahol a Lafarge munkatársai kis csapatokban dolgoznak, egymásra figyelve, az együttműködést erősítve, és aminek során a csapat minden tagja élményeket szerezhet.

Kupaktanács, pár kávé és néhány telefon múlva összeállt a fejünkben egy hétköznapi szituációs feladat: mit élnek át a tűzoltók, amikor egy gépkocsitűzhöz kapnak riasztást – mit tudunk dolgozóként a nálunk lévő tűzoltó szakfelszerelésekkel kezdeni, ha az üzem területén lángba borul valami?

Mekkora a tűz? Mi ég? Veszélyeztet-e valamit? Van-e életveszély? Milyen területet szeretnénk védeni? Hogy állunk neki az oltásnak? Hogyan közelítsük meg a tüzet? Mi legyen a koncepció? Merre folyik az oltáskor keletkezett víz? 

A munkatársak szó szerint is belebújhattak a tűzoltók „bőrébe”:  kaptak tűzoltó védőruhát és a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület közreműködésének köszönhetően egy igazi tűzoltóautóval vonulhattak a tűzeset helyszínére. Természetesen szirénázva 🙂 A HELIPORT-Plus szakmai irányítása mellett, biztonságos körülmények között, a beavatkozást porral oltóval megkezdve és két sugárral folytatva el is oltották az égő gépjárművet. 

S honnan tudjuk, hogy sikeres volt a programunk? 
A résztvevők arcáról. Kivétel nélkül mindenki fülig érő mosollyal zárta a feladatot.

A rendezvényről a BAMA is beszámolt.

Lafarge Tűzvédelmi Nap

Nemrég felkérést kaptunk a Lafarge Cement Magyarország Kft.-től, hogy a királyegyházi telepükön megszervezésre kerülő Biztonságtechnikai Napon a munkatársaknak állítsunk össze egy tűzvédelmi programot. Kifejezett kérés

Tovább olvasom »
Hívjon minket!